Krok w dobrą stronę Rozmowa z Barbarą Pieńkowską-Grelą - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
– W nowotworach hematoonkologicznych badanie genetyczne zmienia tryb postępowania i istotnie wpływa na los pacjenta – mówi prof. Barbara Pieńkowska-Grela, kierownik Pracowni Genetyki Nowotworów Centrum Onkologii w Instytucie im. Marii Skłodowskiej-Curie.