Sztuka przetrwania - Kanownik, Greta (Menedżer Zdrowia, 2017)
Co mają zrobić dyrektorzy podmiotów leczniczych, by przetrwać na rynku kolejną reformę systemu ochrony zdrowia? Oczywiście dla tych, którzy nie mieli szczęścia lub umiejętności podejmowania trafnych decyzji dotyczących działania własnego szpitala czy przychodni bądź nie dbali, najprościej mówiąc, o pacjenta, personel, inwestycje, równowagę ekonomiczną zakładu ani o wizerunek – wiele już nie da się zrobić.