System monitorowania kształcenia nadchodzi - Chmielewska, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2017)
1 maja 2017 r. to dzień, w którym wchodzą w życie przepisy wprowadzające teleinformatyczny System Monitorowania Kształcenia Pracowników Medycznych w części dotyczącej kształcenia podyplomowego lekarzy. Czym jest SMK? Odpowiada Katarzyna Chmielewska, dyrektor Departamentu Nauki i Szkolnictwa Wyższego w Ministerstwie Zdrowia.