Kwestia czasu Rozmowa ze Zbigniewem J. Królem, wiceministrem zdrowia - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Z niczego się nie wycofujemy. Wbrew zarzutom krytyków postępujemy nie tylko konsekwentnie, lecz także metodycznie. Z pewnością zreformujemy całą ochronę zdrowia tak, by jak najmocniej opierała się na POZ. Tyle że zdajemy sobie sprawę, że nie można tego zrobić z dnia na dzień – mówi Zbigniew Król.