Czy można zbudować świadczeniomierz? - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2017)
Sporo się mówi o działaniach AOTMiT. Najczęściej przekazywaną informacją jest obniżka lub groźba obniżki kolejnej taryfy, natomiast w przypadku ich podwyższania słychać komentarze o niedostatecznym wzroście. Może więc pora, aby podyskutować nad potrzebą właściwej taryfikacji usług medycznych, ponieważ jest ona jednym z narzędzi potrzebnych do zrównoważenia systemu.