Chory rozsądek - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
W jednej z audycji radiowych przypomniano felieton Wojciecha Młynarskiego (nie śpiewany) z okresu PRL, w którym zastanawiał się nad pojęciem „zdrowy rozsądek”. Dlaczego „zdrowy”, a nie po prostu „rozsądek”? I czy rozsądek może być chory? Zwróciłem uwagę na te rozważania, bo pasują one bardzo dobrze do obecnej sytuacji w ochronie zdrowia.