Panie Prezydencie, Pan powinien być inicjatorem i patronem ponadpartyjnej dyskusji o ochronie zdrowia - Janczewska-Radwan, Anna (Menedżer Zdrowia, 2017)
Jedną z najważniejszych przyczyn permanentnych problemów w ochronie zdrowia, obok niedofinansowania, jest brak ponadpartyjnego konsensusu dotyczącego wizji i strategii systemu ochrony zdrowia.