Kody kreskowe przy łóżku pacjenta - Gawrońska-Błaszczyk, Anna (Menedżer Zdrowia, 2017)
Brak statystyk dotyczących błędów polegających na niewłaściwym podaniu leku w polskich szpitalach nie oznacza, że takie pomyłki się nie zdarzają. Niestety w Polsce nie prowadzi się rejestru wszystkich tego typu zdarzeń, a informacje o nich stają się jawne dopiero w momencie, gdy pacjent traci zdrowie lub życie. To stanowczo za późno, zwłaszcza że skuteczne i efektywne rozwiązania ograniczające tego typu błędy funkcjonują w innych branżach od ponad 40 lat.