Miszmasz, czyli dla każdego coś miłego - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Bez wprowadzenia sieci szpitali (…) duża część szpitali publicznych by sobie nie poradziła – tłumaczył niedawno dyrektorom mazowieckich szpitali wiceminister zdrowia Piotr Gryza. Dał w ten sposób do zrozumienia, że sieć służy ochronie szpitali publicznych. Parę dni wcześniej minister Radziwiłł w innym miejscu tłumaczył, że przepisy wprowadzające sieć szpitali nie rozróżniają szpitali publicznych i prywatnych, bo nie chodzi o to, czy szpital jest prywatny czy publiczny, ale o bezpieczeństwo chorych.