Ze złamaną nogą do ginekologa - Atłachowicz, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2017)
Nocną i świąteczną pomoc lekarską będzie zobowiązany prowadzić np. sieciowy monospecjalistyczny szpital ginekologiczny, który zatrudnia głównie, a w zasadzie tylko lekarzy o specjalności ginekolog lub neonatolog. Nie twierdzę, że ginekolodzy nie potrafią leczyć przeziębień, grypy czy zapalenia płuc. Ale czy będą chcieli to robić?