Raport HOPE: wizja opieki zintegrowanej (Menedżer Zdrowia, 2017)
Systemy i instytucje opieki zdrowotnej należą do najbardziej złożonych i zależnych od siebie podmiotów znanych społeczeństwu. Tym samym nie budzi zdziwienia fakt, że pojęcie integracji jest w dziedzinie ochrony zdrowia rozumiane i interpretowane na różne sposoby. Jak rozumie je Europejska Federacja Szpitali HOPE? Prezentujemy jej raport.