Pakiet straceńców Rozmowa z Adamem Maciejczykiem - Matacz, Marek (Menedżer Zdrowia, 2017)
– NFZ zawarł umowy na realizację pakietu onkologicznego z 2456 świadczeniodawcami. A z danych o realizacji pakietu wynika, że połowa świadczeń została zrealizowana w 20 szpitalach onkologicznych – zauważa Adam Maciejczyk, prezes elekt Polskiego Towarzystwa Onkologicznego.