MedStream Designer – przełom w dostępie do informacji medycznej - Wesołowska, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2017)
Baza danych przeciętnego szpitala to miliony informacji: dane osobowe pacjentów, diagnozy, wyniki laboratoryjne, podane leki i wykonane procedury medyczne, notatki lekarskie. Jak sprawnie poruszać się po tym ogromnym zbiorze? Polska firma Transition Technologies zaproponowała rewolucyjne rozwiązanie, z którego korzystają już największe placówki w kraju.