Epidemia starości - Gryglewicz, Jerzy (Menedżer Zdrowia, 2017)
Podobno starość to nie choroba. Niby jasne, sama w sobie – nie. Ale prawdą jest, że starość przekłada się na... wiele chorób. Skoro twarde dane demograficzne wskazują, że liczba osób w starszym wieku będzie stale rosła, grzechem byłoby nie przygotować się na to. To jak zignorowanie obowiązku ochrony przeciwpowodziowej. Niestety, my do tej „epidemii starości” się nie przygotowujemy. Grozi nam katastrofa.