Ministerstwo sportu, zdrowia i polityki społecznej - Woch, Marek (Menedżer Zdrowia, 2017)
Czy instytucje finansujące świadczenia z tzw. ubezpieczenia zdrowotnego oraz z ubezpieczeń społecznych powinny wykonywać zadania niezależnie od siebie w sytuacji, gdy występuje silna korelacja między leczeniem a na przykład zasiłkami chorobowymi czy rentami z tytułu niezdolności do pracy? A może stwórzmy jeden superresort?