Pułapki ryczałtu - Atłachowicz, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2017)
Od 1 października 2017 r. polski system ochrony zdrowia, zarzuciwszy sieć na szpitale, pokonuje kolejny zakręt. Może wjechał na nową drogę? Oprócz konieczności zaopiekowania się pacjentem, kompleksowego podejścia do procesu leczenia oraz zmiany sposobu finansowania nadal trudno dociec, dokąd zmierzamy.