Strach w konopiach - Błońska, Monika; Hałaczkiewicz, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2017)
Przez kilka lat toczyła się gorąca dyskusja nad projektem ustawy legalizującej dostęp do medycznej marihuany. 1 listopada 2017 r. weszły w życie zmiany, które dotkną głównie lekarzy i branżę farmaceutyczną. Jednak nadal nie do końca wiadomo, w jaki sposób zmienią się prawa i obowiązki lekarzy.