Hematologia trafiła także pod strzechy Rozmowa z prof. Wiesławem Jędrzejczakiem, Osobowością Roku 2017, konsultantem krajowym w dziedzinie hematologii - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2017)
– To, co było kiedyś osiągnięciem w postaci uratowania jednego życia, przemieniło się w Polsce w całe miasto ludzi żyjących po przeszczepieniu szpiku – mówi prof. Jędrzejczak.