Drugi ośrodek protonoterapii to zły pomysł i przejaw megalomanii - Rozwadowski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2018)
Autorzy raportu „Strategia rozwoju protonoterapii w Polsce” postulują, aby powstał drugi ośrodek protonoterapii. Sugerują, żeby utworzyć go w Poznaniu. Sprawa wywołuje kontrowersje. Z propozycją nie zgadza się Adam Rozwadowski, który twierdzi, że to przejaw nieodpowiedzialnego planowania inwestycji ze środków publicznych.