Wynagrodzenie za pracę czy świadczenie socjalne? - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2018)
Rządzący przyznali, że żądania rezydentów były uzasadnione, protest miał merytoryczne podstawy i nie był „polityczną zadymą” wbrew temu, co wiele razy było przedstawiane przez rządowe media i wielu przedstawicieli PiS – pisze Krzysztof Bukiel i podkreśla, że porozumienie jest nie końcem, ale początkiem pewnego procesu.