Alergia pokarmowa. Część I – Mleko krowie - Rudzki, Edward (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2005)
W pracy omówiono następujące zagadnienia: własności uczulające białek mleka krowiego; odczyny krzyżowe między białkami mleka poszczególnych gatunków zwierząt; alergię na mleko krowie u dzieci i dorosłych oraz przydatność prowokacji pokarmowej w wykrywaniu alergii na mleko krowie