Przypadek powikłania wewnątrzczaszkowego zatokopochodnego w przebiegu dysplazji włóknistej - Leszczyńska, Małgorzata; Miętkiewska-Leszniewska, Dorota; Szyfter, Witold (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2017)
Przedstawiamy przypadek ze względu na rzadkość występowania dysplazji włóknistej, w szczególności z zatokopochodnym powikłaniem wewnątrzczaszkowym.