Sieć do poprawki - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2018)
W województwach, w których finansowanie wcześniej było niskie, wiele szpitali dysponuje ryczałtami niepokrywającymi kosztów działalności i wykonuje świadczenia powyżej ich wartości.