Od pieluchomajtek po rozruszniki serca - Skóra, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2018)
Technologie medyczne, wykorzystujące wyroby medyczne, są częścią koszyka świadczeń gwarantowanych, z którą Ministerstwu Zdrowia trudno jest sobie poradzić. Różnorodność wyrobów medycznych jest ogromna, od sławnych pieluchomajtek po rozruszniki serca. W przeciwieństwie do technologii lekowych, technologie nielekowe o wiele trudniej ocenić.