Jedyna na rynku oferta D&O dla sektora medycznego - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
Od marca Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych Polski Zakład Ubezpieczeń Wzajemnych (TUW PZUW) jako pierwszy ubezpieczyciel w Polsce wprowadza do swojej oferty ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej (OC) członków władz podmiotu leczniczego. Rozszerzenie oferty TUW PZUW o produkt D&O jest elementem ekspansji towarzystwa na rynku podmiotów medycznych, zwłaszcza szpitali.