Reforma utopiona w falach populizmu - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2018)
Aby stworzyć wydolny system, trzeba ograniczyć zakres świadczeń bezpłatnych, wprowadzając jakąś formę współpłacenia lub całkowitą odpłatność za niektóre świadczenia.