Bezpodstawne obawy i realne zagrożenia - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2018)
Zbyt lekko podchodzi się do kwestii zgody obywateli na praktycznie nieograniczone gromadzenie, analizę i udostępnianie ich najbardziej wrażliwych danych osobowych, jakimi są informacje dotyczące stanu zdrowia.