Hiperurykemia u pacjenta z dną moczanową - Majdan, Maria (Lekarz POZ, 2018)
W artykule przedstawiono aktualne zasady rozpoznawania i leczenia hiperurykemii i dny moczanowej. Informacje przedstawiono w formie odpowiedzi na pytania często zadawane przez lekarzy rodzinnych.