Patrzymy w przyszłość i... na Daleki Wschód Rozmowa z Jarosławem J. Fedorowskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Chiński rynek medyczny przyciąga coraz większą uwagę zagranicznych inwestorów. Jest trzecim co do wielkości rynkiem sprzętu medycznego na świecie, drugim rynkiem leków, a tamtejsza ochrona zdrowia staje się jedną z największych na świecie – przyznał Jarosław J. Fedorowski, przewodniczący Rady Programowej Hospital & Healthcare Management 2018, który opowiedział o Polsko-Chińskim Szczycie Zdrowia.