Wydłużają życie, ale nie w Polsce Rozmowa z Barbarą Radecką - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Kiedy istnieje lek, który nie jest refundowany, trudno wytłumaczyć choremu, że to, co mu pozostaje, to terapie o braku udowodnionej skuteczności. Taka sytuacja dotyczy chorych na raka jelita grubego, którzy w Polsce niejednokrotnie kończą terapię na II linii leczenia, podczas gdy kolejne są możliwe – mówi dr Barbara Radecka z Opolskiego Centrum Onkologii.