Rozpłacowani na śmierć - Cofta, Szczepan (Menedżer Zdrowia, 2018)
Nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co będzie się działo w najbliższych miesiącach, a nawet tygodniach, zwłaszcza po wejściu w życie ustawy z 5 lipca 2018 r. o zmianie ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. poz. 1532) i po rozpoczęciu się okresu składania przez lekarzy oświadczeń przewidzianych w art. 4 ust. 3 pkt 4 ustawy. Jedno jest jasne: kłopoty związane z płacami w służbie zdrowia, po wakacyjnym wytchnieniu, mogą eskalować w sposób zgoła nieprzewidywalny.