Raport z pilotażu POZ Rozmowa z Małgorzatą Załawą-Dąbrowską, dyrektorem Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Żoliborz - Szczerbak, Anna (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Program POZ Plus stanowi kolejny krok do stworzenia modelu indywidulanej opieki zdrowotnej, który w przyszłości będzie obowiązującym paradygmatem – mówi Zaława-Dąbrowska. – Ważnymi narzędziami programu są wykonywane regularnie bilanse zdrowia oraz szeroko zakrojone działania edukacyjne z zakresu profilaktyki – dodaje.