Jeden uniwersytet – jeden szpital Rozmowa z Piotrem Pobrotynem, dyrektorem Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu - Kostecka, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Od 1 grudnia 2017 r. jesteśmy największym szpitalem w Polsce, w skład placówki wchodzi 39 klinik, dysponujemy 1628 łóżkami i zatrudniamy prawie 5 tys. Pracowników – mówi Piotr Pobrotyn.