Zbyt krótka lista - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
Świadczenia z zakresu trombektomii mechanicznej udzielane od 1 grudnia w ramach pilotażu przygotowanego przez Ministerstwo Zdrowia nie są limitowane przez NFZ. Czy wszystkie ośrodki wybrane przez prof. Łukasza Szumowskiego, ministra zdrowia, to gwarantują? Czy brak limitów określonych przez NFZ oznacza, że w praktyce można wykonać świadczenie wszędzie tam, gdzie jest zaplecze kadrowe i sprzętowe?