Suplementacja witamin u chorych onkologicznych. Część II – witamina C i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz pierwiastki: wapń i żelazo - Badian, Magdalena; Dzierżanowski, Tomasz (Medycyna Paliatywna/Palliative Medicine, 2018)
Pacjenci ze schorzeniami przewlekłymi, szczególnie nowotworowymi, często stosują dodatkowe preparaty wieloskładnikowe, w tym witaminowe, licząc na ich korzystny wpływ na leczenie onkologiczne. Niniejszy artykuł zawiera opis witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz witaminy C, z uwzględnieniem ich roli w rozwoju i leczeniu nowotworów.