Wielostronny dokument - Sieńko, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2005)
Pomoc publiczna i restrukturyzacja – jak przeprowadzać ugody z wierzycielami płatności cywilnoprawnych. Ustawa o pomocy publicznej i restrukturyzacji publicznych zakładów opieki zdrowotnej zawiera niewiele ponad 40 artykułów a ilość wątpliwości co do jej postanowień jest znacznie większa niż liczba znajdujących się w niej paragrafów. Dlaczego? Powody są co najmniej dwa: po pierwsze ustawa pozostawia wiele do życzenia z punktu widzenia techniki legislacyjnej. Po drugie wyznacza krótkie terminy dla wykonania czynności warunkujących realizację jej postanowień.