Zgoda na prowadzenie immunoterapii iniekcyjnej - Pawliczak, Rafał (Alergologia Polska - Polish Journal of Allergology, 2019)
Immunoterapia swoista alergenowo jest procedurą wysokiego ryzyka. W związku z tym przed jej rozpoczęciem konieczne jest uzyskanie pisemnej zgody pacjenta. W tym krótkim artykule zawarto podstawowe informacje dotyczące uzyskiwania takiej zgody oraz przykłady odpowiednich dokumentów, które mogą być wykorzystywane w praktyce lekarza alergologa.