Gadomski ocenia polską onkologię Rozmowa ze Sławomirem Gadomskim - Koblańska, Marta; Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2019)
– Mamy wielu uznanych na świecie specjalistów onkologów, mamy sukcesy polskich lekarzy, w tym terapie innowacyjne we wszystkich metodach leczenia, od chirurgii poprzez chemioterapię po radioterapię. Mamy również dobrej jakości infrastrukturę medyczną w zakresie onkologii – mówi wiceminister Sławomir Gadomski. I dodaje: – Nieco inaczej oceniam system organizacji leczenia onkologicznego .