Czy 2300 eksabajtów nas wyleczy? - Kępowicz, Michał (Menedżer Zdrowia, 2019)
W 2013 r. mieliśmy już 153 eksabajty danych wyprodukowanych globalnie w systemach ochrony zdrowia, a w 2025 r. będziemy mówić o wartości piętnastokrotnie większej. Te informacje pomogą w podejmowaniu trafnych i szybkich decyzji, które w przypadku opieki nad pacjentem są na wagę zdrowia, a nawet życia. O znaczeniu nowych technologii w medycynie pisze Michał Kępowicz, dyrektor do spraw relacji strategicznych Royal Philips.