Hormonalna terapia u kobiet po leczeniu raka piersi i endometrium - Bidziński, Mariusz; Dańska-Bidzińska, Anna (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2005)
W pracy przedstawiono obecnie obowiązujące zasady postępowania dotyczącego leczenia objawów menopauzy u kobiet po leczeniu raka piersi i trzonu macicy. W artykule zebrano wiedzę na podstawie dostępnego piśmiennictwa oraz własnego doświadczenia autorów. Należy podkreślić, że stosowanie leków hormonalych u takich chorych powinno być wnikliwie przeanalizowane i dobierane indywidualnie z uwzględnieniem najniższych dawek oraz krótkiego czasu podawania środków.