Bon na zdrowie - Misiński, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2005)
Propozycja Centrum im. Adama Smitha, OZZL i Menedżera Zdrowia wprowadzenia bonu zdrowotnego, który odbierze władzę politykom. Dzięki niemu pacjent uzyska prawo do swobodnego decydowania o tym, komu przekazana zostanie składka zdrowotna, uruchomiony zostanie proces reformy oraz zwiększy się konkurencja i jakość usług medycznych