Światowa czołówka. Rozmowa z Tomaszem Siminiakiem (Menedżer Zdrowia, 2005)
W naszym kraju większość firm farmaceutycznych w ogóle nie inwestuje w badania naukowe, ewentualnie przeznacza na to symboliczne kwoty. To o tyle dziwne, że krajowy rynek farmaceutyczny stale się rozwija a Polska jest znaczącym odbiorcą leków.