Co z wielkopolską psychiatrią? Rozmowa z Januszem Rybakowskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2019)
– Największą rewolucję w stacjonarnej opiece psychiatrycznej spowodowało uruchomienie 1 września 2017 r. przy Centrum Medycznym HCP w Poznaniu oddziałów psychiatrycznych o łącznej liczbie 180 łóżek – mówi prof. Janusz Rybakowski, konsultant wojewódzki do spraw psychiatrii w Wielkopolsce.