Neurologia powinna być priorytetem dla Ministerstwa Zdrowia - Biernacka, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2019)
Neurologia powinna się znaleźć na liście priorytetów polityki zdrowotnej państwa. Fatalnym danym epidemiologicznym i faktom – takim jak brak specjalistów – nie można zaprzeczyć, nadciąga kryzys, a czasu, by mu zapobiec, brakuje. Takie są wnioski z dyskusji ekspertów podczas sesji „Strategia dla neurologii. Choroby mózgu priorytetem polskiej polityki zdrowotnej”, która odbyła się w trakcie Forum Ekonomicznego w Krynicy. Partnerami panelu były czasopisma „Menedżer Zdrowia” i „Kurier Medyczny”.