Strategia leczenia jaskry - Czechowicz-Janicka, Krystyna (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
W pracy przedstawiono współczesne poglądy na patogenezę różnych postaci jaskry i związane z tym indywidualne podejście do leczenia. Pokrótce przedstawiono metody diagnostyczne oraz ich zastosowanie do monitorowania leczenia.