Wróżenie z fusów - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2005)
Zbigniew Religa, początkowo samodzielny rywal, a następnie zwolennik Donalda Tuska w wyścigu do prezydentury i bardzo krytycznie wypowiadający się o PiS-owskich pomysłach na organizację ochrony zdrowia, przyjął z rąk prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego tekę ministra zdrowia. Teraz nawet trudno się domyślać, jaki program będzie realizował: swój (obywatelska ustawa zdrowotna), platformijny (jaki?) czy PiS-owski (ten z oficjalnego programu, czy z zapowiadanymi parę dni temu modyfikacjami?).