Polpharma - firma odpowiedzialna społecznie. Rozmowa z Krzysztofem Jakubiakiem - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2005)
W ramach programu Polscreen, zdiagnozowaliśmy ponad 800 tys. osób pod kątem zagrożenia chorobą wieńcową, u kilkudziesięciu tysięcy z nich stwierdzono zaawansowane stadium choroby. Dzięki naszym działaniom prozdrowotnym, adresowanym do ogółu społeczeństwa stwarzamy pacjentom i lekarzom możliwość szerszej diagnostyki. W czasie akcji profilaktycznych wykrywamy wśród badanych osoby naprawdę chore.