Zdalne porady medyczne – koło ratunkowe na czas epidemii - Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2020)
Podczas kwarantanny społecznej w znacznym stopniu ograniczona jest praca przychodni lekarskich. W jaki sposób w tej sytuacji realizować prawo pacjenta do opieki medycznej? Istotną rolę może odegrać telemedycyna zarówno na poziomie podstawowej opieki zdrowotnej, jak i poradni specjalistycznych.