Nowe prawo dotyczące badań klinicznych - Książkiewicz, Eunika; Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2020)
Zakończyły się prace nad projektem ustawy o badaniach klinicznych produktów leczniczych, które prowadzono w ramach realizacji Programu Rozwoju Badań Klinicznych przygotowanego przez Agencję Badań Medycznych. Zespół ds. opracowania projektu ustawy powołany przez ministra zdrowia przekazał na jego ręce gotowy dokument. Obecnie podlega on analizom w resorcie zdrowia.