Po COVID-19 nic już nie będzie takie samo - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2020)
Nawet jeśli jest w tym trochę przesady, to epidemia, a zwłaszcza reakcje świata, Europy i Polski mogą spowodować wiele zmian, które na trwałe odmienią sposób naszego funkcjonowania. Wiele gałęzi gospodarki straci, inne rozwiną się jak nigdy do tej pory. Już dziś ograniczenia przeciwepidemiczne odciskają się mocno na funkcjonowaniu rodziny, Kościoła, środowisk koleżeńskich – pisze Konstanty Radziwiłł i zastanawia się, na ile te zmiany będą trwałe.